Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lidköpings kommun mötte regionledningen

Publicerat onsdag 6 augusti 2003 kl 15.17
Många känner oro för framtiden för sjukhuset i Lidköping, inte minst efter vårens nedläggning av BB på Lidköpings sjukhus. Därför bjöd näringslivet i Lidköping och Lidköpings kommunledning in regionstyrelsen till ett samtal, som hölls i förmiddags. Karin Lexmon, kommunalråd i Lidköping, hon framförde kommunens uppfattning att sjukhuset bör få vara ett komplett akutsjukhus där man kan få hjälp med det mesta.
- Vi vill inte ha ett sjukhus som till största delen har planerade operationer, säger hon. - Här gäller det att vi i Lidköping är obeservanta, för det som gäller idag är inte säkert att det gäller i morgon. Hon känner sig inte lugnad av att regionledningen lovar att genomföra investeringer på 150 miljoner kronor på Lidköpings sjukhus, med start nästa år. - BB är nyrenoverat och har jättefina lokaler, och där lade man ändå ner, säger Karin Lexmon. Vilka verksamheter måste ni bevaka, som kan vara hotade i ett första läge? - Jag tror att i första hand kan akutkirurgin vara hotad.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.