Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat idag kl 19.24)

Goda fiskefångster i Vänern ger framtid på Spiken

Publicerat fredag 29 augusti 2003 kl 10.52
Framtidsutsikterna för fiskenäringen i Vänern ser mycket bra. - Det har varit väldigt bra fångster av gös, lax och sik i år, konstaterar fiskaren Peter Nordgren på Spikens fiskeläge på Kållandsö utanför Lidköping. Han är en av 15 yrkesfiskare på Spiken, och ordförande i Vänerns fiskarförbund.
Cirka 700 ton fisk tas upp ur Vänerns vatten varje år. Det är speciellt gösfisket, som har ökat i år och ökningen väntas fortsätta. Siklöjan utgör en stor andel av den fisk som tas upp under hösten för att bli löjrom. - Här har vi noterat vikande fångster men vi hoppas på ökade fångster nu, säger Peter Nordgren. Fiskaren Birger Jonsson har fiskat vid Spiken sedan 1945. Han och frun driver ett rökeri och håller med om att det varit ett bra år. - Vi har fått den sik vi behöver till rökeriet, säger Birger Jonsson. Han tror på en framtid för yrket yrkesfiskare. - Det har ju börjat bli gös i sjön igen, och det ger ju bra betalt. Inte heller turisterna har svikit Spikens fiskeläge i sommar. - Vi har kommit upp till fjolårets rekordår, säger Peter Nordgren.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".