Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nedläggning i Lidköping kan försvåra exporten

Publicerat måndag 8 september 2003 kl 11.52
Tullen i Lidköping hotas av nedläggning. Ett tiotal exportföretag i Skaraborg riskerar att drabbas av försämringar. - För ett antal företag blir det säkert sämre när de tvingas åka till Göteborg, säger Börje Jildenhed som är chef för tullexpeditionen i Lidköping.
De fem anställda på tullen i Lidköping arbetar framför allt med exportsstöd för produkter från jordbruket i Skaraborg, som säljs utanför EU. Kontakterna med tullen kan skötas via datorn, men nio av tio företag i Skaraborg åker själva till tullen i Lidköping för att plombera lasten och överlämna tullhandlingar. För det företag som exporterar till Ryssland kan det bli kännbart om tullen läggs ner i Lidköping. - Då blir det 30 mil extra omväg via Göteborg, säger Börje Jildenhed. Besparingsförslaget från Tullverket beräknat vara klart om tre veckor.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".