Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Risk för nedläggning av köttutbildning i Skara

Publicerat onsdag 10 september 2003 kl 15.09
800 ungdomar i somras sökte de 200 lediga sommarjobben på Swedish Meats fabrik i Skara. Trots det hotas nu livsmedelsprogrammet kött och chark på Katedralskolan av nedläggning. - Det finns en överhängande risk för nedläggning, medger livsmedelsprogrammets rektor Klas Öhman.
Orsaken till nedläggningshotet är att skolans ekonomi blir för dålig, om inga elever väljer att specialisera sig på utbildning till jobb inom chark- och köttindustrin. - Livsmedelsindustrierna söker också folk på ett annat sätt i dag. De tar lika gärna in personer som gått andra linjer på gymnasiet, säger Klas Öhman. Ett försök ska nu göras för att rädda kvar utbildningen i Skara. Programmet ska framöver inriktas på så kallad "food productions". Det innebär att eleverna specialiserar sig på maskinteknik och automatisering inom industrin snarare än att stycka djur. Men även livsmedelskunskap och livsmedelshygien kommer att finnas med i utbildningen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.