Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Essunga

Christofer vill bli Årets kock

Publicerat fredag 16 oktober 2009 kl 11.54

23-årige Christofer Johansson från Nossebro på Varaslätten ska på onsdag laga mat i semifinalen i den prestigefyllda tävlingen Årets kock.

Uppladdningen pågår nu för fullt med att koka ihop tävlingsrätten, som består av bland annat hummer och en populär plattfisk vid namn skrubbskädda.

– Jag har tre timmar på mig att laga de sex portionerna. Sen ska tallrikarna stå dukade på juryns bord, säger Christofer Johansson.

Han studerar på Restauranghögskolan i Grythyttan utanför Örebro, och har lagat rätten 10-15 gånger för att få den att sitta ordentligt.

– Jag har fått hjälp av skolans lärare och en del kockar som jobbar som konsulter, berättar han.

Han jobbar också som kock på Grythyttans gästgivargård, som även har coachat honom.

Han vet att rätten måste vara rätt lagad in i minsta detalj, om han ska ha en chans att nå finalen.

– Det handlar om ren perfektion. Smaken, upplägget och arbetet i köket ska fungera perfekt, sgäer Christofer Johansson.

Margareta Lilja
margareta.lilja@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".