Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Årets kock verksam i Lidköping

Publicerat fredag 29 januari 2010 kl 07.04
Gustav Trägårdh som är delägare i en restaurang i Lidköping blev Årets kock. Foto: Johan Engman / Scanpix

Gustav Trägårdh från restaurang Basement i Göteborg vann tävlingen Årets kock. Han är också verksam på restaurang Strand i Lidköping.

– Nu inför uppladdningen har jag inte varit där så mycket utan jag har varit i träning hela tiden.

Finalen avgjordes i Globen i Stockholm på torsdagen. Gustav Trägårdh var en av sex finalister som på fem timmar skulle tillreda två tävlingsrätter.

Trägårdh vann med en soppa på bland annat lättrimmad torsk med rotfrukter och en andra rätt bestående av renkalv.

Juryn tyckte att Gustav Trägårdhs mat var riktigt vällagad modern restaurangmat, med personlighet, omtanke och enkelhet.

Han fick ta emot Gastronomiska akademiens mejerimedalj i guld.

– Det betyder säkert väldigt mycket. Livet var väldigt fullt förut men nu blir det nog ännu mer knökat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".