Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Elever i Axvall läser bättre nu

Publicerat onsdag 9 januari 2002 kl 16.12
I somras slog föräldrar till eleverna larm: nära hälften av eleverna i årskurs fem på Valleskolan kunde inte läsa. Nu verkar det som om de extrainsatser som gjorts börjat ge resultat.
Planen gjordes upp i augusti och genom tester som gjorts av en specialpedagog så har skolan sett att samtliga barn utvecklat sin läsförmåga. Fortfarande finns dock luckor i kunskaperna. Rektor Mikael Norrgård säger dock att han är säker på att alla elever kommer att klara de nationella kraven på sikt. Resurserna har legat både på individ och gruppnivå. Bland annat har hela gruppen fått en timmas hjälp med läxläsning i veckan, men vad gäller lästräningen så har den anpassats lästräningen efter varje elevs speciella behov. -Det är viktigt att eleverna får läsa om saker de tycker är intressant, säger Mikael Norrgård. I oktober gjordes en utvärdering med eleverna som visade all eleverna var nöjda med den hjälp de fått. Deras föräldrar kommer att få ta del av utvärderingen under januari månad.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".