Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
FALKÖPING

Sjukhusmaten lagas i försöks-kök

Publicerat torsdag 30 september 2010 kl 11.38
Sjukhusmat. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix

Köket på Falköpings sjukhus blir ett demokök i planerna på att upprätta ett stort centralkök för tretton sjukhus i regionen.

På onsdagen fattades beslut om demokök av Servicenämnden i regionen.

Syftet är att minska kostnaderna totalt sett i regionen med ett stort centralkök. Nu ska Falköping få ett försöks-kök.

Mindre pengar och mer näring
Nämnden hoppas att reslutatet av ett stort centralkök ska bli mindre kostnader men också näringsmässigt bättre kost för patienterna.

En anställd i köket på Falköpings sjukhus säger till Sveriges Radio Skaraborg att de blivit informerade om planerna, men inte vet hur det kommer att fungera.

Köket ska vara klart för användning i början av 2011 och därefter ska pilotköket utvärderas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".