Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

AD-dom dröjer för skaraanställda

Publicerat onsdag 6 februari 2002 kl 14.23
Det kan dröja till nästa år innan arbetsdomstolen (AD) hinner ta upp frågan om de anställda vid Swedish Meats slakteri i Skara har rätt till permitteringslön. Det besked ger i dag den jurist, som försvarar de anställda.
Ett 90-tal chark- och slakterianställda vid slakteriet i Skara berördes av permitteringarna i samband med mul- och klövsjukan förra våren. Enligt företagsledningen har de inte rätt till lön under permitteringstiden. I hela landet rör det sig om 500 anställda vid Swedish Meats fabriker, som fick lämna sina arbetsplatser i upp till tre veckor utan betalning. Det Livsmedelsarbetarfacket och arbetsgivaren tvistar om är vilka regler som gäller vid ett myndighetsbeslut, alltså i samband med Jordbruksverkets restriktioner i våras.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.