Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Skövde/Töreboda

Elever vidare i kocktävling

Publicerat måndag 18 april 2011 kl 14.50
Eleverna ska laga tre ekologiska rätter på knappt tre timmar. Foto: Björn Larsson Rosvall/Scanpix

Två lag från skolor i Skaraborg har gått vidare i tävlingen Unga ekokockar, som vill sätta fokus på ekologisk mat.

Det är ett lag från kanalskolan i Töreboda, och ett från Kavelbrogymnasiet i Skövde som har gått vidare till regionfinaler i maj.

Tanken med tävlingen är att sätta fokus på ekologisk mat, och i år är första gången en riksomfattande tävling genomförs.

Lagen består av tre elever från restaurangskolans årskurs 2, som på knappt tre timmar ska laga tre rätter på ekologiska råvaror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".