Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

9 maj: Cyklande tjuv i Mariestad

Publicerat måndag 9 maj 2011 kl 14.07

Rubrikerna i dagens program:

* Flygplan stulna vid Bränneborna flygplats

* Kassaskåp uppskuret i Skövde

* Fyrhjuling stals utanför Falköping

Försökte stjäla kassaskåp
Vid ett inbrott hos Leklandet på Titanvägen i Skövde vid 22-tiden på lördagskvällen den 7 maj bröt sig tjuvar in på kontoret. Väl där inne försökte de få med sig ett kassaskåp, men förstod efter en stund att det inte var möjligt. Oklart om något annat stulits i samband med inbrottet.

Flygplansmodeller stals vid inbrott i Brännebrona
Vid 13-tiden i söndags den 8 maj upptäcktes ett inbrott vid Brännebrona flygplats.
Någon har brutit sig in i den flyghangar som tillhör Brännebrona flygklubb. Från lokalen har bland annat modellflygplan stulits. Hangaren är avdelad i olika sektioner. Tjuven har varit inne i förrådet och i det utrymme där flygmaskinerna finns.

Cyklande kvinna misstänks för inbrott i Mariestad
Strax före klockan 04:00 på morgonen den 9 maj kallades polis till Dental Teknik AB på Parkvägen i Mariestad med anledning av ett inbrottslarm. Tjuven har tagit sig in i fastigheten genom att krossa fönstret. Lokalerna har genomsökts. Tjuven fick med sig en del kontanter samt frimärken. Uppgift finns att en kvinna gjorde inbrottet och lämnade platsen på cykel. Kvinnan är cirka 160-165 cm mörkhårig smal till normal kroppsbyggnad med mörka kläder.

Kassaskåp uppskuret vid inbrott i Skövde
Vid ett inbrott hos Nybo Sportfiske på Kåsatorpsvägen i Skövde sent på söndagskvällen den 1 maj skars ett kassaskåp upp och tömdes på sitt innehåll. Tjuven har tagit sig in i lokalerna genom att bryta upp en dörr vid den norra sidan. Väl inne har butik, kontor, lager mm genomsökts. Tjuven har koncentrerat sig på ett större dokument/säkerhetsskåp som skars upp.
Samma natt inträffade ett likande inbrott hos Skaraborgs Gasol & Oljor AB på Norregårdsvägen i Skövde. Tjuvar har tagit sig in på området genom att klippa hål i staketet därefter tagit sig in i lokalen genom den olåsta dörren och stulit gods inne i lokalen. Ett litet kassaskåp var uppbrutet och det saknades pengar. Ett dokumentskåp hade brutits upp och sökts igenom

Fyrhjuling stals i Brismene utanför Falköping
Stölden upptäcktes vid 15-tiden onsdagen den 4 maj fordonet stals från en maskinhall. Fyrhjulingen är en röd Polaris Sportsman 500 med  reg.nr. RML 816. Samtidigt stals en motorsåg, orange Husqvarna 357. Totalt godsvärde ca 109 000.

Villainbrott i Skarstad utanför Vara
Inbrottet har skett någon gång under torsdagen den 5 maj och upptäcktes strax före kl. 05:00 när de boende kom hem. Inbrottet upptäcktes genom att ytterdörren var olåst. Tjuven hade tagit sig in genom att  bryta upp ett källarfönster. Villan hade sökts igenom och smycken, kamera, datorer, telefoner samt annan teknisk utrustning har stulits. Tjuven hade dock inte ställt till med någon oreda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".