Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig hygien på pizzerior i Lidköping

Publicerat onsdag 4 augusti 2004 kl 07.00

I Lidköping har kommunen undersökt hygienen på pizzerior och resultatet betcknas av miljöchefen Ann-Christine Hageus som nedslående. Tio pizzerior undersöktes och samtliga tio fick underkänt.

Bland annat har hälsoskyddsinspektörerna hittat för mycket bakterier på skärbrädor och andra ställen i köket. Det skriver Nya Lidköpingstidningen.

Ann-Christine Hagaeus säger också att hon är förvånad över att inte fler matförgiftningar anmäls efter besök på pizzerior, men att det kan bero på att många bakterier dör när pizzorna bakas i ugnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".