Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dyrare kurser hotar i Tidaholm

Publicerat tisdag 12 mars 2002 kl 15.01
Det kan bli dyrare att gå i studiecirkel i Tidaholm för att läsa språk och data. Orsaken är att kommunens bidrag till studieförbunden minskar. - Det här är inte bra i en kommun som Tidaholm med låg utbildningsnivå, säger Birgitta Andersson på Studieförbundet Vuxenskolan i Tidaholm.
Minskningen av bidragen till studieförbunden har i Tidaholm inneburit att Vuxenskolan fått ta av det sparade egna kapitalet för att få budgeten att gå ihop. I fjol gick studieverksamheten med ett litet underskott. Just nu pågår budgetarbetet för år 2002. - Det kan bli tal om att höja deltagaravgifterna, säger Birgitta Andersson, som är ansvarig för kursverksamheten på Vuxenskolan i Tidaholm. Det betyder i så fall att det blir dyrare att läsa språk, data och andra kursämnen. - Det ska inte bli så mycket dyrare, men lite kan vi ta ut, tycker kommunalrådet Per-Olof Graaf (s) i Tidaholm.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.