Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Skövde

Restaurang måste fixa snusk

Uppdaterat torsdag 19 april 2012 kl 12.04
Publicerat torsdag 19 april 2012 kl 12.03

En restaurang i Skövde värmer kött i flera omgångar, vilseleder sin kunder och har inte tillräckligt utbildad personal. Det skriver en Livsmedelsinspektör i ett förläggande till restaurangen. Bland annat värms kött upp och det som blir över läggs i ett värmeri, där ingen kontrollerar temperaturen eller hur länge köttet legat där.

Den här hanteringen medför en ökad risk för mikrobiell tillväxt vilket medför en risk att livsmedel blir hälsofarliga eller otjänliga.

Restaurangen har också livsmedel som inte är det man utger det för att vara.

Om företaget inte ändrar sina rutiner risker det vite.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".