Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsmedelsverket

Håll grytan kokande

Publicerat torsdag 3 maj 2012 kl 10.45
Det är viktigt att personalen vet vilken temperatur maten har. Foto: Roger Vikström/Scanpix

Tibro kommuns livsmedelsinspektör har hittat så stora brister vid Skattegårdens förskola att inspektören riktar ett föreläggande mot verksamheten för att komma till rätta med problemen.

Enligt förelägganden ska det införas bättre rutiner för mathantering.

Bland annat har förskolan inte haft koll på vilken temeratur maten håller.

Personalen hade heller ingen kunskap om att för svala temperatuter kan vara en hälsofara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".