Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lyckad fluorsköljning i Nossebro

Publicerat fredag 5 april 2002 kl 10.37
Försöket med fluorsköljning i skolan i Nossebro har blivit en succé bland eleverna. Minst 90 procent av skolans elever fluorsköljer sina tänder efter skollunchen - trots att det är frivilligt.
Det var vid årsskiftet, som nossebroskolan fick pengar av Västra Götalandsregionen till att sätta in tre fluorsköljningsautomater vid skolmatsalen. Det är klasserna i sexan till och med niondeklassarna som får möjligheten att skydda sina tänder med fluor. Sedan tidigare erbjuds eleverna i flera skövdeskolor fluorsköljning. - Vi har planer på att införa den gamla fluortanten i Tibro och Tidaholms kommun. Där är barnens tandhälsa sämre än i andra områden, säger Kenneth Svensson, som är tandvårdschef i östra Skaraborg.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.