Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Trollhättan / Skaraborg

Båda skaraborgarna omhäktas i fallet med försvunna kvinnan

Publicerat tisdag 23 juli 2013 kl 14.11
Häktningsförhandlingar i Vänersborgs tingsrätt. Bild: Jonas Partheen/P4 Väst

De två skaraborgare, 31 och 35 år gamla, omhäktades under tisdagen. Åklagaren anser att de båda kan undanröja bevis om de släpps på fri fot. Männen får således sitta kvar i häktet på sannolika skäl misstänkta för skyddande av brottsling.

Den första häktningsförhandlingen, med den misstänkte 35-åringen, avslutades strax efter klockan 14. Ingen av de båda männen fanns med i rättssalen utan hördes via länk under dagen.

Vid 15-tiden kom även beslutet från Vänersborgs tingsrätt att den andra skaraborgaren, en 31-åring från samma ort som 35-åringen, häktas på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling. 

Under tisdagsförmiddagen kom beskedet att polisen ändrar brottsrubriceringen från människorov till mord. Man jobbar således nu utefter tesen att den 23-åriga tvåbarnsmamman från Trollhättan har bragts om livet. De två skaraborgarna är inte misstänkta för själva mordet, däremot skyddande av brottsling.

Mördad 23-årig kvinna i Trollhättan

SÖNDAG 30/6: Polisen larmas till en fastighet i Trollhättan, då blod upptäckts i en trappuppgång. Blodspåren leder till en lägenhet där stora mängder blod påträffades. 

MÅNDAG 1/7: En anmälan om misstänkt människorov upprättas för den 23-åriga kvinna som bodde i lägenheten. 

TISDAG 2/7: Polisen lägger till människorov i brottsrubriceringen. En 36-årig man anhålls i sin frånvaro.

ONSDAG 3/7: Den 36-årige personen går självmant till polisen med sin advokat. 

TORSDAG 4/7: Polisen genomför en husrannsakan hos den anhållne 36-åringen.

FREDAG 5/7: Åklagare Eva Johnsson begär den 36-årige mannen häktad. Häktningsförhandlingarna genomförs under eftermiddagen vid Vänersborgs tingsrätt. Tingsrätten beslutar att inte häkta den 36-årige mannen. Efter en husrannsakan hos en 31-årig man anhålls han på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.

LÖRDAG 6/7: En husrannsakan genomförs hos en 35-årig man, som anhålls på sannolika skäl för skyddande av brottsling. 

MÅNDAG 8/7: Sökandet med hundar fortsätter i och runtomkring Hunneberg. Den 31-årige mannen begärs häktad av åklagare Eva Johnsson.

TISDAG 9/7: Två män häktas, en 31-årig man och en 35-årig man, för skyddande av brottsling i Vänersborgs tingsrätt. 

TISDAG 23/7: Polisen ändrar brottsrubriceringen från människorov till mord. Männen begärs omhäktade för skyddande av brottsling i Vänersborgs tingsrätt.

ONSDAG 24/7: 36-åringen häktas i sin frånvaro. Mannen har tidigare begärts häktad men då släppts. Mannen efterlyses internationellt.

MÅNDAG 29/7: 36-åringen lämnar in sig på en svensk ambassad i Warszawa, Polen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".