Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Språkträning på dagis i Essunga

Publicerat tisdag 9 april 2002 kl 10.56
För att få fler elever i Essunga att lämna grundskolan med fullständiga betyg införs särskild språkträning redan i förskolan. Språksamlingar införs varje morgon. - Det här ger ingen garanti, men börjar vi tidigt så måste det ha en stor betydelse för betygen, tror förskolelärare Berith Cerdier i Nossebro.
Essunga är den kommun i Skaraborg, som har flest grundskoleelever procentuellt med streck i betygen. Skolverket satsar i år 75 miljoner kronor för att fler elever ska kunna lämna grundskolan med fullständiga betyd. 175 000 kronor har getts till förskolorna i Essunga för att utbilda lärarna i språkträning. Sånger, bilder och lekar används för att lära ut det svenska språket tidigt bland dagisbarnen. - Det är positivt att alla personal ställt upp det här. Det kommer att komma barnen till del, säger Berith Cerdier, som också är biträdande rektor i Nossebro.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.