Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Så fixar du julfisken

Publicerat onsdag 14 december 2016 kl 10.33
Robin Bejrö
Robin Bejrö Foto: Filip Landqvist / Sveriges Radio

Nu är det dags att förbereda fisken till julbordet. Robin Bejrö bjuder på sina bästa fiskrecept. Det blir både lax och sill.

Du hittar recepten här!

Filips Sill

2,5 dl gräddfil

2 dl majonnäs

1 knippe dill

1 knippe gräslök

1 knippe persilja

5 st urvattnade matjessillfiléer

2 matskedar riven pepparrot.

Gör så här:

Ta de urvattnade matjessillfiléerna och skär ca 0.5 cm breda bitar.

Blanda gräddfil, majonnäs, dill, persilja ,gräslök och pepparrot i en skål. Blanda i de skurna matjessillfiléerna, smaka eventuellt av med lite nymald vitpeppar.

Gravad lax

1 kg laxfilé (skall ha varit frusen 2 dygn) 0,7dl socker 0,7dl salt

4 vitpepparkorn

0,5 dl grovhackad dill

Gör så här:

Blanda samman socker och salt i en skål, mortla vitpeppar och blanda samman med socker och salt.

Gnid in blandningen av socker,salt,peppar och dill på köttsidan, vänd sedan på laxen och gnid in resterande del på skinnsidan.

Lägg sedan laxen i en påse och förslut, låt sedan stå i kyl 2-3 dygn. Vänd sedan på laxen ca 5-6 gånger under tiden den ligger i kylen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".