Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Hanna Wigh Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Hanna Wigh. Foto: Marie Schnell / P4 Skaraborg Sveriges Radio
Lyssna
(1:44 min)

Hanna Wigh om partikamratens hårda ord

Publicerat måndag 13 mars 2017 kl 11.48

Hanna Wigh kommenterar nu den hemliga bandinspelning där Sverigedemokraternas riksdagsman Anders Forsberg, kallat henne för "psykopat". Samtidigt ger Anders Forsberg sin version.

I en hemlig bandinspelning som Expressen i dag publicerat har den ekobrottsåtalade SD-ledamoten Anders Forsberg kallat sina partikamrater Hanna Wigh och Maddelen Larsson för "Psykopat!" "Helt väck i huvudet!" "Aggressiv!" och "Kan inte bete sig normalt."

– Det finns inte så mycket att säga om det. Det är tråkigt när människor känner så, säger Hanna Wigh till P4 Skaraborg. 

När jag lyssnade på den hörde jag ju. Jag gav den omgående till Anders Forsberg och beklagade att han kände så."

Inspelningen kommer från valåret 2014 och då fick även Hanna Wigh kännedom om inspelningen för första gången.

– En dag hittade jag ett blankt kuvert i min brevlåda som innehöll en cd. När jag lyssnade på den hörde jag ju. Jag gav den omgående till Anders Forsberg och beklagade att han kände så. 

Hur gick dina tankar då ?

– Jag blev ledsen, det är tråkigt när människor inte tycker om en. Men nu i efterhand har det fått sin förklaring, säger Hanna Wigh och syftar på hennes misstankar mot honom angående förskingring. 

Hanna Wigh var den person som polisanmälde Anders Forsberg efter misstankar om att han tagit pengar ur partiets kassa.

För drygt två veckor sedan åtalades han för grov förskingring.

Brottsmisstanken gäller sammanlagt drygt 1,1 miljoner kronor som han under åren 2013 till 2015 fört över från SD Skaraborgs kassa till det egna företaget när han var kassör för partidistriktet.

Inspelningen är från ett annat sammanhang då jag varit upprörd över hur Hanna Wigh hanterat en personalsituation på kansliet..."

Anders Forsberg säger till P4 Skaraborg att bakgrunden till de uttalanden han gjort om sina partikamrater inte har med partiets ekonomi att göra.

– Inspelningen är från ett annat sammanhang då jag varit upprörd över hur Hanna Wigh hanterat en personalsituation på kansliet under valet 2014 då hon var ordförande för SD Skaraborg. 

Anders Forsberg fick kännedom om inspelningen när Hanna Wigh gav honom cd:n. Han säger själv att händelsen är utagerat sen länge.

Han ser det inte som en slump att ljudinspelningen blev känd nu då det snart är årsmöte. 

Han kommenterar även åtalet mot honom och säger att han erkänner de faktiska omständigheterna att olovligen förflyttat pengar till sina privata konton för att kunna betala räkningar. Men han förnekar brott.

– Jag var i en situation och såg det som enda utvägen, ett beslut jag ångrar och helst vill ha ogjort. 

Anders Forsberg vill inte vara med på någon inspelad intervju. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".