Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
(1:29 min)
Konsumenten föredrar närproducerat kött
Publicerat tisdag 4 april kl 05.00
Patrik Svensson, butikschef i en mataffär i Töreboda, ser att fler kunder köper svenskt och närproducerat kött.
Patrik Svensson, butikschef i en mataffär i Töreboda, ser att fler kunder köper svenskt och närproducerat kött. Foto: Sandra Kjellström/Sveriges Radio

Allt fler skaraborgare väljer att köpa svenskt och närproducerat kött. Närproducerat spelar en större roll än ekologiskt, visar en undersökning som P4 Skaraborg har gjort.

Att köpa svenskt och närproducerat kött är viktigare än ekologiskt. 

För sex av tio av de 271 skaraborgare som har svarat på P4 Skaraborgs enkät är det helt avgörande att köttet kommer från Sverige.

Patrik Svensson, som är butikschef i en mataffär i Töreboda, märker att allt fler kunder väljer svenskt och närproducerat kött. En av dem är Eva Axelsson. Hon vill bidra till bygden och närområdet.

– Jag köper gärna närodlat, men jag köper inte ekologiskt i första hand för det kan jag vara lite skeptisk till, säger hon.

Varför det?

– Jag är inte riktigt säker på att det är värt det priset som man säger att det ska vara, men närproducerat köper jag, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".