Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
(0:39 min)
Silltips inför påsk
Publicerat onsdag 12 april kl 11.11
sill
1 av 2
Foto: TT
Niklas Gustafsson krögare
2 av 2
Krögaren Niklas Gustafsson. Foto: Carina Grönqvist / Sveriges Radio

Eftermiddagen besökte krögaren Niklas Gustafsson som gav sina bästa silltips inför påsk.

Niklas Gustafsson är krögare och jobbar i hamnen i Mariestad och älskar att jobba med sill. Man kan också känna igen den perfekta sillen.

– Den ska vara fast i köttet och inte vara urvattnad för mycket, säger han.

För att göra den perfekta sillen så finns det en del knep man behöver tänka på menar krögare. Det viktigaste är bland annat att lägga sillen i två olika lag. 

– En sill ska ligga i sin grundlag väldigt länge så att den drar till sig ordentligt och sen lägger man om den i den smaken man vill ha. 

Först brukar Niklas Gustafsson ha sin sill i grundlagen i drygt en vecka innan han lägger om den i en lag med den smak man vill ha.

Här har du Niklas sillrecept:

500 gram Sill
1msk dijon senap
1dl gräddfil
1dl majonnäs
1msk persilja
2msk ramslök
1msk gräslök
100gr västerbottensost eller annan lagrad ost. 
salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".