Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat idag kl 19.24)

Gymnasieutbildning utökas i Tidaholm

Publicerat tisdag 21 maj 2002 kl 09.38
Rudbäcksgymnasiet i Tidaholm anställer ytterligare handläggare och lärare till utbildningen för ungdomar med Aspergers syndrom. - Det går bara sju elever i varje klass så det blir lugn och ro. Eleverna känner trygghet, säger Monika Brindeland, enhetschef på Rudbäcksgymnasiet.
Det är två år sedan som tidaholmsgymnasiet startade denna specialutbildning. I dag går fjorton elever från hela landet på utbildningen, men från höstterminen ökas antalet elever med ytterligare en klass med sju elever. De får en fullständig gymnasieutbildning med inriktning på samhällskunskap eller naturvetenskap. Det som skiljer mot det vanliga gymnasiet är att eleverna med Aspergers syndrom har fler rutiner inbyggda i skoldagen. Deras läroböcker är också mera utförliga med hur inlärningen ska gå till. Hittills har Rudbäcksgymnasiet fått nej till riksintagning från hela landet. De elever som nu antas från övriga landet får betala själva. - Vi ska göra en ny ansökan om riksintagning, säger Monika Brindeland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".