Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kökspersonal tror inte nya regler innebär stora förändringar

Publicerat torsdag 17 november 2005 kl 12.04

Vid årsskiftet läggs större ansvar på kökspersonalen att dokumentera all form av livsmedelshantering. Detta enligt nya EG-förordningar.

Men Ann Skog-Hermansson på Centralköket i Tibro menar att redan nu är dokumentationen detaljerad. Och hon tror att skillnaden nog inte blir så stor efter årsskiftet.

På Centralköket i Tibro har egenkontrollen pågått sen i mitten av 90-talet så rutinerna är inarbetade.

Redan nu är dokumentationen detaljerad. Från att livsmedelsförpackningarna kommer till lastbryggan, till hanteringen på skärbrädor, tillagningen i grytor, nedkylning och uppvärmning och till sist servering så ska uppgifter om tid, temperatur och tillvägagånsgssätt dokumenteras i scheman. Uppgiftslämnarens signatur gör att man vet vem som gjort vad och när. Detta gäller all verksamhet i köket, också disk och städ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".