Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Plikten att anmäla salmonellafynd skärps

Publicerat måndag 5 december 2005 kl 11.31

Plikten att anmäla salmonellafynd skärps för restauranger och företag som hanterar livsmedel.
Regeringen har beslutat att anmälan om salmonellafynd ska gälla alla slags livsmedel, inte som nu bara kött och köttprodukter.

Orsaken till att reglerna skärps är att flödet av salmonellasmittade livsmedel in i landet har ökat.

Tidigare upptäcktes salmonella nästan bara i köttprodukter men idag upptäcks smittan i allt fler sorters vegetabiliska produkter, som i kryddor och groddar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".