Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Industrier tvingas utbilda bristpersonal

Publicerat torsdag 6 juni 2002 kl 11.01
Industrierna i norra Skaraborg startar nu en egen utbildning ihop med Lernia. Orsaken är svårigheterna att få tag i kompetent personal. - Det är nog lite unikt att företagen själva får vara med och styra utbildningen, säger arbetsförmedlaren Claes Andersson i Mariestad.
Den nuvarande utvecklingen hämmar företagens utveckling i Mariestad, Töreboda och Gullspång i norra Skaraborg. I projektet ihop med Lernia ska företagen under fem veckor utreda vilket yrke som de arbetssökande ska satsa på. Sedan slussas de vidare till en yrkesinriktad utbildning direkt i företaget. Företagen får alltså vara med och bestämma vilken typ av personal de behöver. Just nu är det brist på svetsare. Utbildningen sker i samråd med Nimoverken i Hova, Hermanders i Töreboda och Svetsbolaget i Mariestad.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.