Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Handikappade sviks av kommunerna

Publicerat tisdag 9 juli 2002 kl 09.44
Handikappsombudsmannen Lars Lööw är kritisk till att länsstyrelserna i bland annat Västra Götalandsregionen inte bötfäller de kommuner, som trotsar domstolsbeslut. I Västra Götaland finns för närvarande 49 äldre och handikappade, som fått rätt i Länsrätten till en bostad.
Länsstyrelsen har rätt att utfärda vite (böter) för de kommuner, som inte gör som domstolarna beslutar. Men i Västra Götalandsregionen utnyttjas den möjligheten nästan aldrig. Detta trots när en domstol har beslutat att en äldre person eller handikappad har rätt till en bostad. Den 1 juli skärptes möjligheterna för länsstyrelserna att ta itu med långsamma kommuner. En kommun som trotsar socialtjänstlagen kan nu tvingas betala en miljon kronor i böter, förutsatt att länsstyrelsen beslutat att driva fallet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.