Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Över 2 000 skrotbilar insamlade i Skaraborg

Publicerat fredag 12 juli 2002 kl 08.17
Sista juni var sista dagen för den landsomfattande kampanjen att befria naturen från gamla övergivna bilvrak. I Skaraborg har 2 244 rishögar tagits om hand. Bäst har kommunerna Skövde och Vara lyckats.
Den 13 månader långa skrotbilskampanjen stördes i slutet av att staten ändrade skrotpremierna. Trots det ser resultatet gott ut för kampanjen. Näst bäst av alla län har Västra Götaland lyckats med sina 9 137 insamlade bilar. Bara Stockholm lyckades samla in flera bilar. Vid kampanjstarten kalkylerade de ansvariga med att det stod runt 10 000 bilvrak runt om i Västra Götaland. Bilar som rostade sönder samtidigt som miljöfarligt aftall i form av olja, batterisyra, kvicksilver och bly rann rakt ut i naturen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.