Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

F7 sämst på att ge värnpliktiga civil nytta

Publicerat måndag 5 augusti 2002 kl 16.24
Sveriges värnpliktiga har ingen nytta av sin militära utbildning efter att de har muckat. De värnpliktigas intresseorganisation, Värnpliktsrådet, pekar ut flygflottiljen F7 i Såtenäs som en av de utbildningsorter som ger de sämsta kunskaperna för det civila livet efteråt.
Värnpliktsrådet presenterar i dag en undersökning om hur nyttig den militära utbildningen är för de värnpliktigas civila karriär. Som exempel nämns att militära körkort inte längre är giltiga för att köra bil i det civila. Bland de utbildningsorter som ger sämst kunskaper för det civila livet räknar Värnpliktsrådet bland annat upp flygflottiljen F7 i Såtenäs. Bland de orter som är bra på att ge värdefull utbildning för livet efter lumpen nämns regementet T2 i Skövde.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.