Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Julborden räddar många restauranger

Publicerat måndag 27 november 2006 kl 11.03
Julborden är viktiga för restaurangerna.

Omsättningen för Luleås restauranger ökar med 17 procent under december månad. Anledningen är alla julbord som dukas fram och dessa är väldigt viktiga för många restauranger enligt Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare. 

Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR, har synat hur mycket julborden tar in i inkomster för de 20 största restaurangkommunerna i Sverige. Luleås restauranger tillhör den skaran. I Luleå ökar omsättningen med 17 procent under december månad om man tittar några år tillbaka.

- För vissa restauranger kan det till och med bli 30 procent, säger branschekonomen Björn Arnek på Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare.

För det mesta är det firmafester, julfestdeltagare som äter från restaurangernas julbord. 70 procent av gästerna är de som bjuds av företag. Man har bara tittat på totalnotan i undersökningen och därmed är drycker som snaps inräknade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".