Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Svenskarna äter traditionell julmat

Publicerat tisdag 26 december 2006 kl 10.36

Köttbullar och julskinka med hemlagad senap. Fyll på med sill och revbensspjäll. Glöm inte rödkålen. Avsluta med lussekatter och julgodis. Skölj ned med mumma. Svenskens julbord är fortfarande minst sagt traditionellt. Det visar statistik från receptsökmotorn hittarecept.se.

Av 30-i-topplistan framgår att rödkål är populärare än grönkål, fudge gillas bättre än mintkyssar, Janssons frestelse finns på fler julbord än dopp i grytan och att bara några få lagar kalkon. Populärast av allt är lussekatterna.

De 30 populäraste julreceptsökningarna på hittarecept.se under december månad:

  1. lussekatter
  2. fudge
  3. julgodis
  4. köttbullar
  5. hemlagad senap
  6. sill
  7. revbensspjäll
  8. mumma
  9. knäck
  10. julskinka
  11. jultårta
  12. risgrynsgröt
  13. rödkål
  14. mintkyssar
  15. grönkål
  16. mjuk pepparkaka
  17. pepparkakor
  18. Janssons frestelse
  19. ischoklad
  20. chokladtryffel
  21. paté
  22. sillsallad
  23. julsallad
  24. julbröd
  25. dopp i grytan
  26. glögg
  27. vörtbröd
  28. kalkon
  29. kola
  30. chokladkola

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".