Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bodenmilitär i rysk katastrofövning

Publicerat torsdag 19 september 2002 kl 07.11
Norra militärdistriktet som har sitt högkvarter i Boden ska delta i en stor rysk katastrofövning nästa vecka med totalt 1000 medverkande. En övning liknande förra årets Barents rescue i Norrbotten.
Norra militärdistriktet har fått uppdraget att leda det svenska försvarets medverkan i övningen som sker i samma anda som NATO:s partnerskap för fred. Den handlar om en terroratack mot en kemisk anläggning i nordvästra Ryssland. Själva övningen är förlagd till ett ryskt övningsfält i staden Noginsk, 7 mil öster om Moskva. Från Svensk sida deltar, förutom distriktsledningen i Boden, också folk från Totalförsvarets skyddscentrum i Umeå och från Försvarets högkvarter. Dessutom deltar statens Räddningsverk, totalt ca 60 personer. Försvaret och det civila räddningsverket ska under övningen arbeta i samma organisation vilket är en ny ordning som är bra tycker överstelöjtnant Thomas Lindell som är ansvarig från Norra militärdistriktet.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".