Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Folkomröstning i Luleå för första gången

Publicerat måndag 13 januari 2003 kl 15.05
Kommunstyrelsens arbetsutskott i Luleå beslutade idag att låta invånarna för första gången delta i en rådgivande folkomröstning eller ett rådslag, som det egentligen heter. Meningen är att dom sammanlagt 57 000 röstberättigade i Luleå ska få välja mellan två alternativ för Smedjegatans framtid.
Smedjegatan går förbi Smedjans köpcenter i centrala staden och alternativ ett går ut på att bara bussar tillåts köra på gatan. Alternativ två i folkomröstningen säger ja till både bussar och bilar, alltså ungefär som idag, men med betydligt fler bussar i framtiden. Frågan om folkomröstning går nu vidare till fullmäktige för slutgiltigt beslut och säger det ja får luleborna under en vecka i början av april säga vad dom tycker, antingen via brev eller e-post. Satsningen beräknas kosta omkring 900 000 kr.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.