Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Inget nej till LKAB:s rivningsplaner

Publicerat tisdag 4 februari 2003 kl 06.04
Gällivares politiker gör inget omedelbart stopp för de kommunala husrivningarna på Mellanområdet. Trots att LKAB offentligt aviserar både rivningar och inlösen av fastigheter i Malmberget.
Det kommer att bli tätare kontakter mellan LKAB och Gällivares politiker. Kommunstyrelsen skrivit till regeringen för att få hjälp i frågan om rivningarna, allt för att inte hamna i en situation med akut bostadsbrist i Gällivare. Förutom egnahemsområdet med drygt 100 villor kommer de övre delarna av bolagsområdet där LKAB:s fastighetsbolag äger husen, att rivas när malmen ska brytas. Det är osäkert hur långt ner i de centrala delarna av Malmberget rivningarna kommer att ske. - Vi vill ha tätare kontakter och information från LKAB, säger Tommy Nyström socialdemokratiskt kommunalråd i Gällivare.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.