Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hårda straff kan vänta för cannabisodlare

Publicerat torsdag 6 februari 2003 kl 05.30
Åklagaren yrkar på hårda fängelsestraff för de två män som bedrivit cannabisodlng i en villa i Vistträsk utanför Älvsbyn.
Åklagaren Mikael Lundkvist vill att Luleå Tingsrätt ska döma den 29-årig man som stått för odligen till 6-års fängelse. Den 23-åring medhjälparen bör enligt åklgaren få 2 års fängelse, eftersom brottet var både välplanerat och grovt. I huset i Vistträsk fanns vid polisens tillslag mängder av växthuslampor, fläktar, kompressorer, vattenpumpar, termometrar, sekatörer och amerikanska instruktionsböcker. Polisen hittade 5 kilo färdig cannabis, som på marknaden är värt en halv miljon kronor. Det fanns även ca: 1000 cannabisplantor värda 2, 5 miljoner kronor. Kalkyler som påträffades i huset visade att om odlingarna fått fortsätta hade de båda männen tjänat mångmiljonbelopp. Åklagaren ansåg att ingen driver upp tusentals plantor för husbehov, när enbart investeringarna i hus å apparater kostat över 700 000 kronor. Men 29-årigen stod fast vid att odligen bara var till för honom själv. - Allt bara växte, sa 29-åringen i tingsrätten. Hans 23-årige kumpan nekar till medhjälp till grovt narkotikabrott. Dom meddelas den 12 februari.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".