Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Chokladpraliner bildar inte bakterier

Publicerat tisdag 11 mars 2008 kl 12.02

Bodens kommun vill att kammarrätten upphäver en dom som ger en butiksägare i Boden rätt att bara betala för en timmes livsmedelskontroll. Kommunen anser att miljön i affären, som säljer praliner, kräver minst två timmars kontroll varje år, något som skulle kosta butiksägaren 1 360 kronor.

Butiksägaren hävdar å sin sida att hennes praliner omöjligt kan bilda bakterier eftersom det handlar om delikatesser gjorda enbart på ren choklad.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".