Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Länskrim utreder bränderna

Publicerat torsdag 27 mars 2003 kl 15.09
Utredningen om bränderna i två hyreshus på Hertsön i Luleå fortsatte i dag. Men det går tungt för polisen, det finns inga vittnesuppgifter som pekar i någon särskild riktning. Nu har Länskriminalen tagit över utredningen.
Eftersom bränderna på Hertsön i Luleå har så många likheter tror länskiminalens chef Harry Nyman mer och mer på teorin att bränderna är anlagda. Anledningen är att båda bränderna har uppstått i vindsutrymmen på likadana hus, inom samma omåde och under en kort tidsperiod. Polisens brandtekniker har ännu inte kommit fram till vad som orsakade den första branden och i dag har utredarna arbetat på den nya brandplatsen. Ser över hot och motiv - Vi har ingen misstänkt gärningsman, men tittar på tillvägagångssätt och vilka hotbilder eller motiv det kan finnas, säger Harry Nyman, chef för Länskriminalen. Polisen vill också komma i kontakt med fler hyresgäster i området som kan vara till hjälp i utredningen. Att det är två liknande bränder på en vecka gör att också brandingenjör Ronny Lindberg på Räddningstjänsten i Luleå tror att det kan vara en pyroman. - Vi tror också att det är något skumt med det här, säger Ronny Lindberg. Oron stor för pyroman Flera hyresgäster på Hertsön i Luleå förbereder sig för att det kan börja brinna igen i området. Småbarnsföräldern Mikael Åström, som bor i huset intill det hyreshus som brandhärjades igår, tänker packa en nödväska. - Nästa gång kan det ju börja brinna på natten och då vill vi kunna rycka väskan med det nödvändigaste och ta oss ut, säger han.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".