Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

SCA skärper kontroll av rysk virkesimport.

Publicerat fredag 4 april 2003 kl 07.08
Skogskoncernen SCA, med fabrik och såg i Munksund utanför Piteå, har nyligen tagit beslut att skärpa kontrollen av importerat virke från Ryssland. Att beslutet är rätt bekräftas av en ny rapport från Världsnaturfonden.
Igår kom en ny rapport från Världsnaturfonden som hävdar att så mycket som 35 procent av virkesimport från Ryssland till Europa kan vara illegal. Björn Lyngfält som är informationschef på SCA Forest products är inte direkt förvånad. - Den här rapporten pekar på ett problem som vi känner till även sen tidigare, att avverkning och virkeshandel i Ryssland inte alltid följer samma regler och rutiner som vi skulle vilja se, säger han. SCA är det företag inom skogsindustrin i Sverige som importerar minst virke. Det rör sig, enligt Björn Lyngfält, om 2-3 procent av företagets totala virkesförbrukning. Ett av skälen är just risken för att få illegalt importerat virke. Eftersom SCA miljöcertifierat sina produkter är det viktigt att veta den importerade råvarans ursprung. SCA har nyligen beslutat att skärpa sina kontroller berättar Björn Lyngfält. - Vi har redan tagit beslut om, och håller på att sätta upp systemen för att, göra dessa kontroller i större utsträckning och mer systematiskt än vad vi har gjort, säger han.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".