Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Folkets hus-chef i Boden får gå

Publicerat onsdag 9 april 2003 kl 16.47
Chefen för Folkets hus i Boden får lämna sitt jobb redan till påsk. Anledningen är att förtroendet mellan styrelsen och chefen är förverkat, säger styrelseordföranden Leif Pettersson.
I Folkets hus fastighet finns allt från konferenslokaler, danslokaler, butiker, biograf och kaféer till Hotell Bodensia. Björn Forssén, som arbetat i Folkets hus rörelsen i nästan 40 år får gå med en uppsägningstid på sex månader, men han slutar redan till påsk. Forssén bekräftar att det formella protokollet från uppgörelsen ska undertecknas på måndag. Arbetsbrist I prokollet kommer det att stå att Forssén sägs upp för att det är arbetsbrist på grund av omorganisation. Ekonomin för Folkets hus i Boden pekar alltså på minus och styrelseordförande Leif Pettersson kan inte utesluta att fler personer kan drabbas av uppsägningar, men den förste som får gå är alltså chefen. - Vi redovisade ett underskott på 450 000 kronor förra året och vi kan inte ha det så i längden. Vi måste komma i ett läge där verksamheten ger överskott så att vi kan underhålla fastigheten på sikt, säger socialdemokraten Leif Pettersson.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".