Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fortsatt kamp för lägsta löner

Publicerat tisdag 29 april 2003 kl 10.15
Kraven på höjda minimilöner kommer även att tas upp i lokala förhandlingar den dag strejken är slut, säger Kommunals ordförande i Norrbotten Rose-Marie Norberg-Lund.
Facket Kommunal har gått ut i strejk i sin kamp att höja lönerna för alla medlemmar, men efter den här striden kommer kampen att fortsätta för de lägst avlönade. Lägsta lönerna finns i de kvinnodominerade jobben och Rose-Marie Norberg-Lund vill få upp minimilönerna, men inte ens de högst avlönade av Kommunals medlemmar har 20 000 kronor i månaden i grundlön. Rent allmänt har kvinnornas löneutveckling varit sämre än männens och det räcker för länets Kommunalordförande att gå till sig själv för att få utvecklingen bekräftad - både hon och hennes man är kommunalare. - Jag har halkat efter 2000 kronor i månaden på 10-15 år, säger Rose-Marie Norberg-Lund.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.