Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Del av kommunalstrejken över

Publicerat onsdag 30 april 2003 kl 05.29
I natt avslutades en del av kommunals strejk som berör sjukvården i länet och barnomsorgen i Piteå. Flyttning av patienter och senareläggning av behandling är några av konsekvenserna hittills. Om ingen uppgörelse sker, blir det mer strejk senare för cirka 3000 kommunalare i Luleå och Piteå.
23 april gick de första 9000 inom vissa landsting ut i strejk, varav cirka 260 i Norrbotten vid sjukhusen i Piteå och Sunderbyn. Strejken vid de båda sjukhusen i länet har fått en del konsekvenser i form av framskjutna planerade behandlingar och operationer och flyttning av patienter inom och mellan sjukhus. Även parkerings- och trafikvakter strejkar och anställda vid kommunala soptippar är uttagna till och med 14 maj. Redan sen 23 april har dagbarnvårdare och barnskötare i Piteå kommun omfattas av strejken och den upphörde också vid midnatt. Utvidgat varsel från 12 maj Enligt kommunal i Piteå har barnomsorgen haft begränsat öppethållande och en del föräldrar fått hämta hem sina barn. Det är något som kan fortsätta så småningom för i fredags utvidgade kommunal sitt strejkvarsel att gälla alla sina medlemmar i 60 kommuner vilket berör olika yrkesgrupper i Piteå och Luleå kommun mellan från 12 och 25 maj . Enligt kommunals ombudsman Barbro Öberg rör det sig om cirka 3000 personer.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".