Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sjukhem i Öjebyn blir företagshus

Publicerat onsdag 30 april 2003 kl 10.05
Öjebyns gamla sjukhem på Holmen utanför Piteå ska bli företagsby. I går (29/4) skrev fyra företagare i Piteå på köpet av huset, som tills nu stått i landstingets ägo.
Majoritetsägare i den nya företagsbyn är Svante Blomkvist som äger Telemäklarna i Piteå: - Vi har många planer för huset. Det finns plats för ett tjugotal mindre företag som vi kan erbjuda anpassade kontorlokaler. Dessutom planerar vi äventyrsverksamheter i huset, exempelvis en inomhus skjutbana. Allt är bara i planeringsstadiet ännu. De företagare som vill hyra av oss har stora möjligheter att påverka lokalerna, säger Svante Blomkvist. Det gamla sjukhemmet på Holmen i Öjebyn byggdes 1953 och är 6000 kvadratmeter stort. Landstinget hade själv verksamhet i huset fram till årsskiftet 99/00 och har sedan dess haft huset till salu. Driftkostaden för huset är cirka 800 000 kr/år och för att få det hela att gå ihop har företagarna som nu köpt huset räknat på att minst femton företag bör hyra in sig i lokalerna inom ett par år. - Redan till sommaren hoppas vi få hyra ut delar av huset i samband med tillfälliga arrangemang som Piteå Summer Games och Piteå dansar och ler, säger Svante Blomkvist.
Jeanette Öhgren
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".