Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Allergiker ska kunna gå ut och äta

Publicerat torsdag 14 augusti 2008 kl 06.49

Sverige blir först i Europa med att allergicertifiera restauranger. Certifieringen ska underlätta för matallergiker som vill gå ut och äta.

Projektet startar nästa månad innebär att all personal på landets krogar, både kockar och serveringspersonal, erbjuds en baskurs och en vidareutbildningskurs i hur man enkelt kan se till att menyerna innehåller säkra mat- och dryckesalternativ för allergiker, t ex för vissa nötallergiker som kan få akuta allergireaktioner som kräver omdelbar läkarvård.

Krogar som genomgått kursen får en speciell logotyp som ska fungera som riktmärke för matallergiker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".