Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sänkt dagisavgift i Piteå - Luleå tvekar

Publicerat fredag 16 maj 2003 kl 09.24
Luleå och Piteå väljer två olika vägar för återbetalning av dagisavgiften under kommunals strejk. I Luleå är det osäkert om avgiften ska betalas tillbaka, men i Piteå ska avgiften reduceras.
- Alla familjer som utestängts från daghemmen i Piteå kommun under strejken kommer att få sänkta daghemsavgifter, säger Monika Lundkvist, områdeschef inom barn- och utbildningförvaltningen i Piteå kommun. Hur stor sänkningen blir beror på hur hög daghemstaxa familjen betalar och hur länge man varit utestängd från daghemmet. I grannkommunen Luleå är det däremot inte säkert att föräldrarna kommer att få någon ersättning. Barnfamiljer i Luleå måste själva begära sänkt daghemsavgift av barn- och utbildnämden. - Det finns ett fullmäktigebeslut som säger att konflikter på arbetsmarkanden inte berättigar till avgiftssänkningar, säger Birgitta Lathi Nordström, ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Luleå. Men om det betyder att familjer i Luleå inte får någon reducerad dagisavgiften under kommunals strejk kan Birgitta Lathi Nordström inte säga. - När anspråken kommer in får vi ta ställning till det, säger Birgitta Lathi Nordström.
Jeanette Öhgren
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".