Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Piteå och Överkalix släpper fram kvinnorna

Publicerat onsdag 6 augusti 2003 kl 05.48
I de flesta av länets kommuner är bara 20 procent av ledamöterna i dem kommunala bolagsstyrelserna kvinnor. I Piteå däremot finns däremot fler kvinnor i bolagstyrelserna och i Överkalix har man dessutom en kvinnlig bolagsordförande.
I Piteå är 10 av 23 ordinarie ledamöter i bolagsstyrelserna kvinnor. Kmmunalrådet Maj Britt Lindström tror att det beror på att kvinnorna uppmuntras till att ta på sig förtroendeuppdrag. I Överkalix är två av fem ledamöter kvinnor och en av ordförandeposterna innehas av en kvinna, nämligen av Karin Åström i Överkalix företagsfastigheter. Hon säger att det är viktigt att både män och kvinnor kan vara mentorer och bollplank för kvinnor, som vill in i bolagsstyrelser.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.