Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Länets företag siktar på Hammerfest

Publicerat onsdag 13 augusti 2003 kl 05.14
Det kan komma att skapas nya jobb i Norrbotten om företag från länet satsar på Nordnorge. En utredning från Luleå kommun och näringsliv visar på stora möjligheter för konsulter, arkitekter, byggföretag och serviceinrättningar att få uppdrag i Hammerfest i samband med gasutvinningen.
Hammerfest ligger sex mil norr om Alta i nordligaste Norge och utanför kusten finns stora gasfyndigheter. I samband med utvinningen ska investeringar göras i vägar, bostäder, köpcentra, skolor och ett kulturhus. Här kan företag från Norrbotten få en chans att vara med och förfrågan går nu ut från Luleå näringsliv till företagare i länet om dom vill satsa. Chefen för Luleås näringslivsbolag, Peter G. Georgson, säger att Hammerfest med 9 000 invånare är en expansiv ort just nu och han räknar med att företag i Norrbotten ställer upp. Projektledare Gunnar Bengtsson på Luleå näringsliv säger att det finns intresse i Hammerfest att få dit företag från Norrbotten.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.