Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Påsken slår julen i godisätande

Publicerat lördag 11 april 2009 kl 18.00
Svenskarna äter en massa godis i påsk. Foto: Scanpix.

Vackert dekorerade och färgglada påskägg fyllda med choklad och smågodis är en djupt rotad tradition för både vuxna och barn. I godisbutikerna trängs specialgjorda läckerbitar som påskägg med ägglikör och påskiga chokladfigurer.

Enligt tandläkarna är snabbslukad choklad är bättre än karameller och annat smågodis som blir kvar länge i munnen och fräter.

Ett tandläkartips är också att ta en bit ost eller ett glas mjölk efteråt för att neutralisera surheten i munnen. Det låter kanske inte så gott, men tänder ska hålla längre än påskägg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".