Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kylan förstör älgköttet

Publicerat tisdag 2 september 2003 kl 08.09
Kyla är ofta ett större problem för kvalitén på älgkött än värme. Det säger stadsveterinären Torsten Mörner vid Statens veterinärmedicinska anstalt.
Flertalet jägare är medvetna om de hygienproblem som värme kan orsaka, men vet inte att kyla kan försämra köttkvalién avsevärt. Om köttet kyls ned för snabbt efter att älgen skjutits sker köldsammandragning i musklerna. - Den sammandragningen går inte att lösa upp vare sig om man hänger av köttet eller om man kokar det. Köttet förblir segt, säger Torsten Mörner.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.