Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Boliden misstänks för kartellbildning

Publicerat lördag 6 september 2003 kl 09.50
Bolidens europeiska dotterföretag som tillverkar kopparrör misstänks för delaktighet i en olaglig kartellbildning.
EU-kommissionen har överlämnat sin utredning, ett så kallat Statement of Objections, till Boliden i Sverige som nu har två månader på sig för att bemöta anklagelserna. Anklagelserna gäller inte Bolidens svenska företag, men däremot finns dotterföretaget i Belgien med bland de tiotal företag som EU-kommissionen utrett. Misstankarna gäller prissättning av sanitära kopparrör som vanligtvis används till vatten- och värmeledningar. Hur omfattande den misstänkta kartellbildningen varit är oklart. Den ska ha förekommit i flera länder inom EU, dock inte i Sverige. Boliden har tagit emot dokumentationen från EU-kommissionen och ska nu analysera materialet. - Vi samarbetar med kommissionen, men vår bedömning är att vi inte deltagit i någon kartellbildning, säger Bolidens informationsdirektör Ulf Söderström.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.