Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Älgforskningsprojektet fortsätter

Publicerat måndag 22 september 2003 kl 10.58
Älgforskningsprojektet i Kalixområdet, som bland annat ska visa hur älgarnas vandingar påverkas av viltstängsel, kommer att fortsätta.
Älgolyckor och älgvandring ska ge forskarna en bild av problemet med viltstängsel i ett större område i Norrbotten. Det ska ske en sammanställning och analys av data över älgolyckor. Materialet som redan finns om älgvandringarna ska fortsätta att granskas. Under kommande vinter sker en snöspårning av älg längs med E4:an mellan Jämtön och Månsbyn, för att se hur älgarna tar sig över vägen och om det finns en huvudvandringsriktning eller om vandringarna är mer diffusa. Andreas Seiler biolog och forskare vid lantbruksuniversitetet på Grimsö är ansvarig för älgforskningsprojektet. Han säger att man kan förmoda att viltstängslet innebära att det blir betes och skogsskador längs stängslet och att det även i värsta fall kan bli en minskning av älgstammen i området. Forskningsprojektet är ett samarbete mellan Norrbottens jägarförbund, Karlstad universitet och Lantbruksuniversitetet på Grimsö forskningsstation.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".